DE KAASMAKERIJ

Hygiëne staat hoog aangeschreven bij de Meirhoeve. Tijdens het bouwen is er veel aandacht besteed aan hygiënische materialen:

 Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer, die makkelijk te onderhouden is. Dankzij de waterdichte eigenschap van de gietvloer is deze uiterst hygiënisch.

De wanden zijn allemaal uitgevoerd in sandwichpanelen volgens de normen van de voedsel- en waren autoriteit.
Deze panelen worden toegepast in ruimten waar hoge hygiënische eisen worden gesteld en schoonmaken vergemakkelijkt.
In heel het gebouw zijn geen poreuze materialen voorzien.

Vanaf de melkkoeltank is er een steriele, vacuüm melkleiding die rechtstreeks uitkomt in de kaas- en zuivelproductenmakerij.
Zo wordt zelfs de melk op een hygiënische manier van de tank naar de makerij gebracht.

Tijdens de productie van de kaas-en zuivelproducten wordt er ook veel aandacht besteed aan de hygiëne denk bijvoorbeeld aan
haarnetjes, geen juwelen, hygiënische kleding, werkschema’s voor de reiniging,…

AMBACHTELIJKE KAZEN

Onze kazen worden bereid met natuurlijke grondstoffen, waarvan de dagverse koemelk (AA-kwaliteit) van de boerderij natuurlijk het belangrijkste is. Omdat de melk van zichzelf rijk genoeg is, hoeven we geen andere toevoegingen aan het product te doen.

Momenteel kan je kiezen uit een 10-tal verschillende harde kazen.

Soorten

Jonge, belegen of oude kaas

  • Kaas (jong, belegen, oud belegen en oude kaas)
  • Italiaanse kaas
  • Pesto kaas
  • Komijn kaas
  • Uienknoflook kaas
  • Fenegriek kaas
  • Bieslookkaas
  • Mosterdkaas
  • Brandnetelkaas
  • Sambal kaas

ONZE KAZEN