KAASPLANKEN & BUFFETTEN

Een etentje of feestje in aantocht? Denk dan ook eens aan een kaasplankje of kaasbuffet.
Je kan alles op voorhand klaarmaken én je hoeft niet om de haverklap naar de keuken. Je kan gewoon bij je gasten aan tafel blijven zitten.
En geef nu toe: wat staat er chiquer dan een lekkere én mooi gepresenteerde kaastafel?

Wij helpen je alvast op weg met enkele tips.

KAASPLANKEN

Een kaasplank  bevat minimum 250 gram kaas per persoon als het een hoofdschotel is. Als nagerecht of voorgerecht mag je de porties halveren.

Voorzie druiven, noten, geroosterde pijnboompitten, gedroogde vruchten en/of augurken als versiering.

Witte wijn past beter bij kaas dan rode wijn. Witte wijn heeft mooie zuren en mineralen. Het spoelt je palet proper bij elke slok.
Bij rode wijn heb je tanines en looizuren en dat verstoort de smaak van kaas. Bier kan ook een aanrader zijn.

Voorzie brood (al dan niet met boter).

Liever een kant-en klare kaasplank? Geen probleem!

Een kaasplank voor 2-4-6.. personen, laat het ons weten en wij maken deze voor u!

Onze kaasplanken zijn voorzien van:

  • minimaal 4 soorten kazen naar keuze. Het aantal kan naar wens verhoogt worden.
  • Vers en/of gedroogd seizoensfruit
  • Kaasbrood of stokbrood naar keuze

ONZE KAASPLANKEN