DE BOERDERIJ

 

In 2009 leerde ik Sander kennen, vanaf 2010 werkt hij ijverig mee op de boerderij en bouwen we samen verder aan onze toekomst.
Rond dezelfde periode ben ik ook begonnen met het experimenteren van de zelfverwerking van de verse melk.
In 2014 hebben we samen het landbouwbedrijf overgenomen.

Vandaag worden er op de boerderij ca. 80 melkkoeien gemolken. Momenteel zijn er ca. 50 stuks jongvee van 0 t.e.m. 2 jaar aanwezig.

In de lente- en zomermaanden grazen onze koeien voornamelijk buiten op de weiden. In de wintermaanden krijgen ze alle zorg in de stal,
waar ze goed kunnen liggen en eten.

OVER DE MEIRHOEVE

In 2010 zijn wij gestart met het experimenteren voor de zelfverwerking van de verse melk in kaas en andere zuivelproducten. Verschillende cursussen en opleidingen hebben ervoor gezorgd dat de experimenten tot een mooi aanbod van kaas- en zuivelproducten resulteerde.

Bij het van start gaan werden enkel de producten aan familie, vrienden, ed. geschonken. Door de toenemende vraag hebben we in 2014 besloten een kaas-en zuivelproductenmakerij met winkel te bouwen.

Voor lekkere kazen en zuivelproducten als yoghurt, desserten,… kom naar de Meirhoeve en laat u verrassen door ons assortiment.

SANDER & RUTH

Als boerendochter had ik al van jongs af aan ervaring met het verzorgen van dieren op de boerderij. Daarnaast was mijn interesse in het ambachtelijk maken van producten toen al groot en koos zo voor een opleiding bakkerij en patissier.

Toen ik Sander leerde kennen, kon ik mijn passie met hem delen. In 2010 kwam hij op de boerderij wonen en werken. Samen baten wij nu de Meirhoeve en boerderij uit.

Opleidingen/ cursussen

  • Opleiding bakkerij en patissier
  • Stage Het Chocoladehuis Hoogstraten
  • B-cursus landbouw
  • Cursus kaas maken
  • Cursus zuivel verwerking
  • Cursus yoghurt en melkproducten
  • Cursus hygiëne en autocontrole